Biznis

Dalmatinska delicija

'Gastro smokva' u restoranu 'Pet Bunara'

'Gastro smokva' u restoranu 'Pet Bunara'

'Šinjorina smokva', koja je na dobrom putu da, osim što je gastro delicija, postane i autohtoni zadarski suvenir, odnedavno se može kupiti u centru Poluotoka, u gastroteci 'Crodelice'

U okviru 'Tjedna smokava', koji se održava već drugu godinu, danas je u restoranu pizzeriji 'Pet Bunara ' priređen jedinstveni gastro meni s jelima s dodatkom smokve i pekmeza 'Šinjorina smokva', koje proizvodi OPG 'Babac-Damjanić' iz Poljica.

Uzvanici su tako mogli kušati salatu "šinjorina smokva", sir sa "šinjorinom", pršut sa smokvama, raviole sa "šinjorinom smokvom", knedle sa smokvama, svinjski lungić punjen suhim smokvama, tortu "šinjorina smokva", pijane smokve, palačinke sa "šinjorinom smokvom", te smokvenjake.

Obiteljsko gospodarstvo 'Babac-damjanić', trenutačno ima oko 400 stabala smokava, od čijih plodova proizvode sada već nadaleko poznat pekmez 'Šinjorina smokva'. Cilj im je pokrenuti novi pogon i proširiti poslovanje izvan granica naše županije, kako bi svi mogli kušati ovu jedinstvenu, al pomalo zanemarenu deliciju dalmatinskog podneblja, kazala je Sandra Babac, koja zajedno sa suprugom Alanom Damjanićem na obiteljskom imanju proizvodi ovaj ekološki i prije svega autohtoni pekmez.

Da su  uzvanici doista guštali u izvrsnim delicijama s dodatkom smokve, koje je kreirao vrsni šef kuhinje Mario Arbanas, pokazala je brzina kojom je hrana nestala, a svi su pohvalili smokvu kao izvrstan dodatak svim jelima a ne samo desertu.

'Šinjorina smokva', koja je na dobrom putu da, osim što je gastro delicija, postane i autohtoni zadarski suvenir, odnedavno se može kupiti u centru Poluotoka, u gastroteci 'Crodelice' , u ulici Elizabete Kotromanić 2.

Više o proizvođaču OPG 'Babac-Damjanić' saznajte na službenim web stranicama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.