Biznis

Otočni proizvodi

Dugi otok, Ugljan i Pag na na međunarodnom sajmu Culinaria

Dugi otok, Ugljan i Pag na na međunarodnom sajmu Culinaria

Na posebno označenom štandu s promotivnim materijalom o projektu 'Hrvatski otočni proizvod' bit će predstavljeni proizvodi 11 otočnih proizvođača

Hrvatski otočni proizvodi predstavit će se na prvom međunarodnom specijaliziranom sajmu fine hrane. Sajam Culinaria otvara se danas u Beogradu i trajat će do 25. rujna, prenosi HTV .

Na posebno označenom štandu s promotivnim materijalom o projektu 'Hrvatski otočni proizvod' bit će predstavljeni proizvodi 11 otočnih proizvođača, primjerice likeri i rakije s Lastova i Pelješca, riblji proizvodi s Ugljana, rapska torta i baškotin, džemovi s Lastova i Visa, hvarska, korčulanska i pelješka vina, paški i pelješki sirevi, lavanda s Raba, kozmetički proizvodi s Visa, suhomesnati proizvodi s Pelješca i sl.

Sajam Culinaria će prvi put na jednome mjestu spojiti vodeće proizvođače fine hrane i pića s ključnim profesionalnim kupcima, od izvozno-uvoznih trgovačkih kuća i agenata, preko velikih lanaca supermarketa i specijaliziranih dućana delikatesne hrane.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture početkom 2007. godine pokrenulo je projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom Hrvatski otočni proizvod (HOP) s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Oznaku kvalitete Hrvatski otočni proizvod do sada je dobilo 70 proizvođača za 168 proizvoda i proizvodnih linija s 15 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Prvić, Ugljan, Mljet, Lošinj, Pelješac), javlja Hina. Riječ je o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.