Biznis

Domaća jela

Autohtonom kuhinjom do više razine turizma

Autohtonom kuhinjom do više razine turizma

Nakon 20 godina prvi je put objedinjen veliki dio hrvatske autohtone kuhinje. Riječ je o projektu Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke i gospodarske komore te kuharskog saveza kojim je definirana naša autohtona gastronomska ponuda.

Cilj projekta je povećati konkurentnost te podići turizam na višu razinu, kazao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart, prilikom prezentacije projekta u Obrtničkoj komori Zadar:

 

 

 

 

Zasad je popisano 450 autohtonih jela, ali taj popis nije konačan. Izrađen je i Pravilnik o utvrđivanju posebnog standarda u ugostiteljstvu koji nije obavezan. Međutim, da bi neki ugostiteljski objekt dobio oznaku "hrvatska autohtona kuhinja" mora u svojoj kulinarskoj ponudi imati 70% autohtonih jela.

 

 

 

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.