Biznis

Ugostitelje čeka loš period

Lukačić: Ugostiteljima će biti umijeće opstati zimi

Lukačić: Ugostiteljima će biti umijeće opstati zimi

Nastavlja se i projekt autohtone hrvatske kuhinje. Zanimanja ima, a Lukačić vjeruje da će ga turisti znati prepoznati i cijeniti

Iako je ovog ljeta bilo više gostiju, potrošnja je bila slabija, kaže predsjednik Ceha ugostitelja županijske obrtničke komore Ante Lukačić. Ocjenjuje kako nije problem samo kriza već i struktura gostiju koju bi trebalo mijenjati. Upozorava i da zadarske ugostitelje čeka teška zima, javlja Radio Zadar.

'Bračni parovi s malom djecom gosti su koji manje troše. Ne interesira ih toliko zabava i noćni život koliko mlade goste koji su bolji potrošači. Bez povećanja ponude, ne možemo dovesti goste koji su potrošači. Treba nam više prostora za zabavu i noćni život'.

Osvrnuo se i na poslovanje restorana: 'Najmovi i davanja su visoki, zaključili smo i da je potrošnja pala, a zimi će pasti još više. Bit će umijeće opstati', kaže Lukačić.

Nastavlja se i projekt autohtone hrvatske kuhinje. Zanimanja ima, a Lukačić vjeruje da će ga turisti znati prepoznati i cijeniti.

 

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.