Biznis

Gastro događaj

Predavanjem doktora smokarstva započinje "Festival smokava"

Predavanjem doktora smokarstva započinje

U rujnu nas očekuje Festival smokava, gastro-manifestacija koja će se u Zadru održati po četvrti put. Degustacija jela i pića, radionice i predavanja, dio su programa ovogodišnjeg 'Festivala smokava'.

U četvrtak, 8. rujna u 18:30 h u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se predavanje na temu 'smokva' doktora smokvarstva Željka Prgometa (Rovinj), te o ekološkom nadzoru i certifikaciji predavanje Karmen Tomić/Line Miletić iz nadzorne stanice "Biotechnicon" iz Splita.

U petak, 9. rujna, od 10 - 13 sati na programu je Gastro smokva. U restoranu "Pet bunara" i na dijelu Poljane Petra Zoranića održat će se degustacija jela i pića od smokava.

Kuharskim timom ravna šef kuhinje "Pet bunara" - Mario Arbanas, te gostujući kuhari.

Sudjeluje i hotelijersko turistička i ugostiteljska škola iz Zadra, te prerađivači smokava.

U subotu, 10. rujna od 9 sati slijedi Sajam smokava - na dijelu Poljane Petra Zoranića bit će prerađivači smokava sa svojim proizvodima po promotivnim cijenama.

U utorak, 20. rujna u 16 sati na redu je dječja radionica na dječjem odjelu GKZD, na temu smokva.

Organizator Festivala smokava, OPG Babac, zahvaljuje Odjelu za poljoprivredu Grada Zadra i Upravnom odjelu za poljoprivredu Zadarske županije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.