Biznis

Zagreb Wine Gourmet Weekend

Budućnost u vinarstvu i vinogradarstvu

Budućnost u vinarstvu i vinogradarstvu

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ističe kako Hrvatska ima puno toga za ponuditi u vinima i hrani što će biti važno i po ulasku u EU

Počeo je Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW). Do 15. travnja u Zagrebu će se okupiti 140 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Predstavlja se 200 robnih marki vrhunskih vina i delicija. Među njima je i 50-ak stranih izlagača za koje organizatori ističu da se njihova vina rijetko mogu naći u Hrvatskoj, piše HRT

U Gliptoteci HAZU predstavit će se proizvođači vina i delicija. U Centru Kaptol održavat će se projekcije odabranih dokumentaraca vezanih uz festival i mnogobrojne vinske radionice te sedam panel-rasprava s nekima od najpoznatijih svjetskih vinskih stručnjaka.

Ministar turizma Veljko Ostojić je kazao kako ga veseli što je na planu promocije i proizvodnje kvalitetnih vina i hrane zadnjih godina napravljen iskorak uz pomoć vinara, ali i hotelijera, ugostitelja i medija što pokazuju i sve brojnija stručna svjetska priznanja te sami turisti. Smatra i da će smanjenje stope PDV-a za turizam od iduće godine biti dodatni poticaj i za razvoj gourmet scene u Hrvatskoj.

I ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ističe kako Hrvatska ima puno toga za ponuditi u vinima i hrani što će biti važno i po ulasku u EU. Ministarstvo poljoprivrede učinit će sve što može za unapređenje vinarstava i vinogradarstva koje u Hrvatskoj ima svoju povijest i tradiciju, kazao je Jakovina.

HRT/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.