Biznis

Završena edukacija

U Zadru promovirana treća generacija barmena i savjetnika za vino

U Zadru promovirana treća generacija barmena i savjetnika za vino

U Zadru je svečanom dodjelom uvjerenja završena edukacija Adriatic – za barmene i savjetnike što je već treća generacija profesionalnih barmena i savjetnika u Zadarskoj županiji. Uz dodjelu uvjerenja, polaznici su ovom prilikom i prezentirali naučena znanja i vještine. Oko 30 polaznika u dva je tjedna prošlo edukaciju Adriatic koju je organizirala ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio, a projekt su podržali Maraska, Zadarska županija te Ministarstvo turizma.

„Tako smo ponosni na ovu, treću, po redu, edukaciju specijaliziranih vještina ugostiteljskih usluga spravljanja barskih mješavina i savjetnika za vino uz obaveznu vještinu  lijepog ponašanja i ophođenja s gostom. Podrška ovoj edukaciji je naš odgovor na očekivanja gosta naše regije koji želi uživati u prirodnim blagodatima i kultuno-povijesnim vrednotama ali s sve višim očekivanjima prema kvaliteti usluge.

U praktičnom dijelu edukacije korištena su tradicionalna alkoholna i bezalkoholna pića tvrtke Maraske d.d. kao i vrhunske crvene vinske sorte benkovačke vinarijeBadel 1862, zajedničkog naziva  Korlat: Cabernet sauvignon, Syrah i Merlot što je doprinijelo prezentaciji novijih vina naše regije. Tako iz godine u godinu dajemo priliku da novi, najčešće mlađi kadar  u turizmu dobije besplatnu priliku učiti od profesionalnog stručnog osoblja i stečenim znanjem i vještinama spremno dočekati onog zahtjevnog modernog gosta (s početka priče) koji sve više cijeni i prepoznaje gastronomsku čaroliju Zadarske županije“ izjavila je Sanja Bubičić, Viši stručni suradnik za turizam Upravnog odjela za more i turizam Zadarske županije uz čestitku polaznicima edukacije.

Polaznici su tijekom dva  tjedna edukacije od tima vrhunskih predavača stekli znanja o pravilnom miješanju barskih pića, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu, usvojili su osnovne pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, te stekli profesionalne vještine potrebne za samostalan rad u restoranima i hotelima visoke kategorije. Najbolji polaznik za barmene je Domagoj Lisica djelatnik cocktail bara u Bibinjama, a među savjetnicima za vino najbolja je Sanja Hrstic zaposlena u vinoteci BiBiCh u Zadru.

„ Maraska već nekoliko godina surađuje s tvrtkom Adriatic Educatio na programima edukacije barmena i unaprjeđenju obrazovanja djelatnika u ugostiteljstvu. Kao proizvođaču jakih alkoholnih pića ova suradnja se prirodno nameće i zajedno je realiziramo na obostrano zadovoljstvo. Kroz program edukacija, Adriatic Educatio upoznaje svoje polaznike s našim asortimanom i oni na taj način  stječu naviku korištenja naših proizvoda koje kasnije koriste tijekom svog rada. Maraska kao jedini hrvatski proizvođač koktel asortimana i dalje će pomagati ovakve programe jer pomažu u promociji Maraskinih proizvoda a svakako i podizanju hrvatske ugostiteljske ponude“, podržao je program Adriatic i Igor Županić, direktor marketinga Maraske.

 „Turizam unatoč krizi generira prihode i turističke tvrtke imaju potrebu za profesionalnim osobljem, a program naše edukacije osmišljen je kako bi polaznicima kroz praktičan rad pružio priliku za osposobljavanje za rad u turističkim objektima visoke kategorije. Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da postoji visok stupanj zapošljavanja naših polaznika i vjerujem da će tako biti i s ovom generacijom polaznika. Svima čestitam na završenoj edukaciji i želim što više uspjeha u daljnjem rad“, kazao je Ante Peroš direktor Adriatic Educatio.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.