Turistički klaster „Slavonska košarica"
U "Atriju" predstavljen turistički potencijal Slavonije
Želi se ostvariti ideja o povezivanju 'zelene' i 'plave' Hrvatske i prodavati robu turističkim poduzetnicima na Jadranu
Turistički klaster „Slavonska košarica" je, uz potporu Turističkih zajednica regije Slavonije i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, jučer organizirao "Prezentaciju klastera".
Prezentacija se, uz degustaciju prehrambenih proizvoda i pića proizvođača umreženih u klaster, i predstavljanje turističkih potencijala regije Slavonije održala u restoranu „Atrij".
Klaster ‘Slavonska košarica' okuplja oko 100 članova, pretežno OPG-a, seoskih turističkih gospodarstava i proizvođače rukotvorina, sve s predznakom slavonski, a zbog zajedničkog nastupa na tržištu. Pokrenut je prošle godine kako bi se domaći prehrambeni slavonski proizvodi što kvalitetnije predstavili turistima, s naglaskom na tržište Istre i Dalmacije.
Znanje i kreativnost članova zajednički će se usmjeriti na dobru marketinšku strategiju koja će na najbolji način predstaviti proizvode i usluge slavonskih proizvođača. S raznolikošću ponude te iskustvima turističkih djelatnika no i vlasnika obrta i poljoprivrednih gospodarstava bit će lakše zaokružiti slavonsku ponudu te ponuditi je drugim hrvatskim regijama, prvenstveno turističkim središtima na Jadranu.
Ovo je prvi slavonski projekt umrežavanja, promocije i prodaje slavonskih regionalnih proizvoda. Prošle godine je inicijativu pokrenuo Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, a skupovi radi učlanjivanja proizvođača održani su u desetak gradova i sela.
'Slavonska košarica' organizirana je kao zadruga odnosno klaster, koja okuplja slavonske proizvođače i koja će ih povezivati s turističkim poduzetnicima na moru kojima je potreban kvalitetan slavonski proizvod. Među zainteresiranima su: proizvođači voća i povrća, zimnice, suhomesnatih specijaliteta, poput kulena, žestokih pića, rakija i vina, medari, ali s njima žele raditi turističke zajednice, razvojne agencije, udruge proizvođača, znanstvenici, ...
Svi oni žele dokazati da je umrežavanje u poljoprivredi danas neophodno kako bi se kvalitetom i ponudom u turizmu istisnuo ili smanjio uvozni proizvod.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.