Izvorna hrvatska kvaliteta
Green Side u Zadru predstavio ambasadore izvorne hrvatske kvalitete
Od Tome Škaulja saznali smo da su, nakon posjeta švedskog kraljesvkog para, vina Škaulj postala vrlo popularna na švedskom dvoru
Jučer je u Maraschino baru održana promocija tvrtke Green Side. Bilo je to, kratko rečeno, upoznavanje s istinskim vodičem kroz užitak, s vrhunskim domaćim proizvodima koji se svakim danom sve sigurnije približavaju pijedestalu na kojem se nalaze samo najbolji od najboljih
Tvrtka Green Side osnovana s ciljem da u svom programu , tj distribuciji, ima samo vrhunske proizvode malih domaćih gospodarstava. Između ostalog, to su proizvođači vina, rakija, likera, piva, proizvoda napravljenih od voća i samoniklog bilja po receptima naših starih.
Green Side je prvi "klaster" napravljen u svrhu prodaje, distribucije i nastupanja ne samo na hrvatskom tržištu nego i šire. Misija njezinih zaposlenika je raznolikim marketinškim aktivnostima svijetu predstaviti hrvatska gospodarstva jer upravo su ona jedni od najvećih ambasadora izvorne hrvatske kvalitete.
U Zadru su se predstavili Karlić tartufi (maslinovo ulje s tartufima, med s tartufom, razni namazi s tartufima, kravlji i kozji sir s tartufima - kobasica s tartufima), vina Sirotić, Aura proizvodi iz Buzeta (tradicionalni istarski proizvodi od samoniklog bilja poput šipka, kadulje, šumskog voća, rogač,...), pjenušci Colli Euganei, ekološka vinarija Škaulj iz Nadina, vina Sveučilišta u Zadru, vina Commot iz Motovuna, vina Bažon - Gračišće, San Servolo - pivo bujske pivovare, rakije i likeri Suza iz Matulja, rakije i likeri Croatian spirit, vina Veralda iz Brtonigle (posebno su ponosni na Rosé refošk tzv. kralj Roséa, prvak ATP vina u Umagu 2013.)
Zajednički nastup u Zadru bila prva aktivnost tvrtke Green Side gdje je medijima, gospodarstvenicima, ljudima iz HoReCa i retail kanalima predstavila svoju ideju te ponudila degustaciju svakog sudionika ponaosob. Kroz degustaciju i konverzaciju s predstavnicima malih gospodarstva saznali smo zaista mnogo, a najviše o velikom naporu kojeg ulažu kako bi ostvarili svoje snove uz veliku ljubav spram onoga što rade.
"Namjera ovog okupljanja bila je da nešto napravimo ne samo za male proizvođače nego i za Hrvatsku. Postoji toliko kvalitete koja nije dovoljno prezentirana a zaslužuje biti. Osim što prodajemo proizvode, Green Side sve to skupa i prezentira i u Hrvatskoj i svijetu. Cilj nam je obogatiti turističku ponudu ovim klasterom koji zaslužuje svaku pažnju", rekao nam je Pegi Strgačić ispred Green Side-a.
Odabir proizvođača koji su se predstavili u Maraschino baru bio je slučajan, nastavlja Pegi Strgačić. "Odabir je bio nasumičan, jer pored njih ima još mnoštvo vrhunskih proizvođača. Ali svakako se može reći da svaki od ovih proizvođača ima nešto posebno, vrhunsko i unikatno. Npr. Rosé Refošk od Veralde je nešto zaista novo, drugačije od svih drugih roséa, Aura radi svoj proces na način da dvije i pol godine filtraciju ne radi umjetno već prebacuje iz bačve u bačvu dok se ne dobije svoju prirodnu bistrinu. O tartufima ne moram ništa ni pričati, fantastično nešto,... Svi su dakle posebni i kvalitetni!"
Naravno, prvi kome smo prišli od proizvođača je Tome Škaulj iz ekološke vinarije Škaulj iz Nadina. "Došli smo kako bismo predstavili male gospodarstva, našeg podneblja. Ponosni smo što smo među odabranima tvrtke Green Side jer svi koji smo danas ovdje ističemo se određenom posebnošću i vrhunskom kvalitetom. Iako vinarija Škaulj dobro stoji na tržištu, naravno da svaka promocija dobro dođe, pa tako je i s ovom večeras. Uvijek u tim trenucima postoji mogućnost otvaranja i nekih novih tržišta."
Podsjećamo, prvu ekološku vinariju Škaulj je 18. travnja 2013. posjetio i švedski kraljevski par. Upitali smo ih jesu li uspjeli svoja vina plasirati u Švedsku?, na što nam je Tome Škaulj odgovorio:
"Jesmo. S ponosom možemo reći da se Škaulj vina piju na švedskom dvoru!"
Ispred vina Sveučilišta u Zadru predstavila nam se enologinja Marina Pavlović.
Jučerašnje okupljanje kao i svako na kojem se ima priliku sudjelovati ima veliko značenje za male proizvođače. Tako je i s vinima Sveučilišta u Zadru. "Od razmjene iskustava do same prisutnosti, sve je važno i sve daje rezultate.Svojim prisustvom želimo dati doznanja ostalim vinarima da ih pratimo i da smo im potpora u znanstvenim dostignućima na način istraživanja i kroz laboratorijska istraživanja", kazala je Marina Pavlović.
No, uvijek se kod malih proizvođača javlja problem - količine. No, Pavlović tvrdi da to ne mora nužno biti mana. "Dok god je kvaliteta ta koja je na prvom mjestu, onda se može konkurirati autohtonošću i kvalitetom naspram vinara koji imaju količinu. U konačnici, najbolje bi bilo da se svi vinari ujedine i zajedno krenu na tržište jer onda je sve lakše a i financijski se lakše izdržava."
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.