Biznis

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora (LAGUR Plodovi mora)

Projekt CroSea: Jadranska plava riba kao fast food

Projekt CroSea: Jadranska plava riba kao fast food

CroSea je zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe. Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem turističkom tržištu CroSea je kvalitetan i zdrav objed

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora (LAGUR Plodovi mora) pokrenula je izradu pilot projekta pod nazivom:  „Razvoj i testiranje koncepta ponude brze hrane na temelju Jadranske ribe - CroSea".

 

Uz LAGUR Plodovi mora sudionici pilot projekta su: Grad Zadar, Hrvatska gospodarska komora,  Turistička zajednica Grada Zadra i Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola Zadar.

Svrha projekta je povećati prodaju sitne plave ribe kroz ugostiteljstvo. Cilj je projekta razviti i testirati koncept ugostiteljske ponude brze hrane na temelju jadranske plave ribe pod nazivom CroSea

CroSea je zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe. Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem turističkom tržištu CroSea je kvalitetan i zdrav objed koji povezuje lokalnu kulinarsku tradiciju sa suvremenom turističkom ponudom.

Ciljna skupina za ovu ponudu su tzv. Take Away potrošači, većinom mladi, te strani i udomaći turisti, koji hranu konzumiraju u pokretu ili se kratko zadržavaju na mjestu ponude.

Od ove godine, u Zadru na Rivi (Obala Petra Krešimira IV, ispod Foruma), otvoren je prvi CroSea objekt, uz pomoć kojega će se testirat tržna prihvatljivost ovog koncepta.

Dugoročni cilj je, da se nakon testne faze, uz pretpostavku pozitivnih rezultata pilot projekta, koncept CroSea proširi i komercijalizira. Namjera je stvoriti lanac brze hrane na bazi jadranske plave ribe.

Kako doznajemo - očekivane koristi od projekta su višestruke.

Promovirat će se prehrana na bazi sitne plave ribe, otvorit će novi, cjenovno prihvatljiviji prodajni kanala za plavu ribu, dodatno će se zaposliti lokalni dionici kroz autohtonu ugostiteljsku ponudu, te će se obogatiti lokalni turističko proizvod.

Dugoročno, povećat će se cijena plave ribe iz Hrvatskog Jadrana što će omogućiti jednaki ili veći dohodak za ribare uz manji ribolovni napor i u konačnici održivo gospodarenje Hrvatskim more.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.