Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora (LAGUR Plodovi mora)
Projekt CroSea: Jadranska plava riba kao fast food
CroSea je zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe. Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem turističkom tržištu CroSea je kvalitetan i zdrav objed
Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora (LAGUR Plodovi mora) pokrenula je izradu pilot projekta pod nazivom: „Razvoj i testiranje koncepta ponude brze hrane na temelju Jadranske ribe - CroSea".
Uz LAGUR Plodovi mora sudionici pilot projekta su: Grad Zadar, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Grada Zadra i Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola Zadar.
Svrha projekta je povećati prodaju sitne plave ribe kroz ugostiteljstvo. Cilj je projekta razviti i testirati koncept ugostiteljske ponude brze hrane na temelju jadranske plave ribe pod nazivom CroSea
CroSea je zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe. Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem turističkom tržištu CroSea je kvalitetan i zdrav objed koji povezuje lokalnu kulinarsku tradiciju sa suvremenom turističkom ponudom.
Ciljna skupina za ovu ponudu su tzv. Take Away potrošači, većinom mladi, te strani i udomaći turisti, koji hranu konzumiraju u pokretu ili se kratko zadržavaju na mjestu ponude.
Od ove godine, u Zadru na Rivi (Obala Petra Krešimira IV, ispod Foruma), otvoren je prvi CroSea objekt, uz pomoć kojega će se testirat tržna prihvatljivost ovog koncepta.
Dugoročni cilj je, da se nakon testne faze, uz pretpostavku pozitivnih rezultata pilot projekta, koncept CroSea proširi i komercijalizira. Namjera je stvoriti lanac brze hrane na bazi jadranske plave ribe.
Kako doznajemo - očekivane koristi od projekta su višestruke.
Promovirat će se prehrana na bazi sitne plave ribe, otvorit će novi, cjenovno prihvatljiviji prodajni kanala za plavu ribu, dodatno će se zaposliti lokalni dionici kroz autohtonu ugostiteljsku ponudu, te će se obogatiti lokalni turističko proizvod.
Dugoročno, povećat će se cijena plave ribe iz Hrvatskog Jadrana što će omogućiti jednaki ili veći dohodak za ribare uz manji ribolovni napor i u konačnici održivo gospodarenje Hrvatskim more.
Vezane vijesti
-
U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje od nedjelje, 15. prosinca 2024. godine započinje izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području gradskog naselja Vidikovac.
-
LUKORAN - Uginula lešina dupina već dva tjedna stoji na škrapama kod mjesta Lukoran na otoku Ugljanu. Čitateljica javlja da nitko od odgovornih do sad nije reagirao.
-
Blagdan je svete Lucije, zaštitnice dobrog vida i omiljene svetice najmlađih. Još od davnina na ovaj dan djecu bi u čarapama ili ispod jastuka dočekalo suho voće ili slatkiši.
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobili su posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
-
Meterolog N1 Bojan Lipovšćak gostovao je u Novom danu gdje je s Mašenkom Vukadinović razgovaro o tome kakvo nas vrijeme očekuje u nadolazećem razdoblju.
-
Film svi vjerojatno znate na pamet, ali evo deset stvari koje niste znali o ‘Sam u kući‘
-
Povodom blagdana Sv. Lucije najmanji bolesnici dobili su prigodne darove kako bi i oni osjetili radost predbožićnog ozračja.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.