
Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok kojeg obožavaju svi članovi obitelji
Odličan su izbor kad treba malo promijeniti rutinu i dodati nešto
novo, a zdravo. Idealan su izbor i za ukusan snack kad
je na redu vikend druženje, a ako ostane viška, ostatke možete
iskoristiti za drugi dan i od njih napraviti sendviče. Poslužiti
ih možete uz krumpiriće, omiljeno povrće ili salatu.
Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro
blogerica Gladuša.
Za pileće polpete potrebno vam je:
500g pilećeg filea
1 manji luk
1 žlica worcestershire umaka (opcija)
Sol
Papar
Mljeveni đumbir
Kumin
Slatka crvena paprika
Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file
nasjeckajte na komade i, radi lakšeg miksanja, stavite pola sata
u zamrzivač.
Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu,
prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke miksajte
dok ne bude kompaktno.
Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog
lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min
ili na tavi.
Kako biste bili sigurni da je meso gotovo – provjerite koristeći
kuhinjski termometar.
Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva
jer tada označava kraj pečenja i početak uživanja. Dobar tek!