
Kombinacija je elegantna i neobično izaziva ovisnost – a mala zdjelica će zadovoljiti i sladokusce koji paze na prehranu
Istraživanja pokazuju da različiti osjeti okusa (slano, slatko,
ljuto) bolje zadovoljavaju apetit od jednog dominantnog okusa.
Ovo jelo, nadahnuto Iron Chefom Mariom Batalijem i
njegovim njujorškim restoranom Babbo temelji se upravo na tom
principu, suprotstavljajući glatku slatkoću sladoleda od vanilije
s hrskavom morskom soli i bogatim, začinskim notama ekstra
djevičanskog maslinovog ulja.
Kombinacija je elegantna i neobično izaziva ovisnost – a mala
zdjelica će zadovoljiti i sladokusce koji paze na prehranu –
riječ je o desertu koji ima manje od 300 kalorija. Uz to,
maslinovo ulje sadrži mnoge zdravstvene prednosti, kao što su
protuupalna svojstva i puno antioksidanasa te može pomoći u
zaštiti od srčanih bolesti. Za razliku od kupovnih sladoleda s
niskim udjelom masti prepunih aditiva, ovaj ima 7 grama masti.
Kao da vam je potreban izgovor!
Sastojci:
2 kuglice sladoleda od vanilije
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
prstohvat morske soli
indijski oraščići (prema želji)
Priprema:
Kuglice sladoleda stavite u posudu, prelijte maslinovim uljem i
obilnim prstohvatom soli. Po vrhu posipajte šaku indijskih
oraščića (ako ih koristite). I to je to!