
Jedna od tužnijih stvari je morati baciti hranu u smeće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Po pitanju mliječnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mjesto u hladnjaku, a tamo ih ne držite.
Takve namirnice su:
Avokado
Nije tajna da avokado može biti hirovito voće. Jedan dan je
sazrio, drugi dan propao. Ako kupite avokado koji još nije
dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u ladicu sa svježim
proizvodima ako želite da sazrijeva sporije. Suprotno tome, ako
ga jedva čekate jesti, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru
svjetlosti, to će ubrzati proces zrenja.
Banane
Slično kao s avokadom, spremanje hrpe banana u hladnjak usporit
će proces zrenja.
Limun i limeta
Iako ostavljanje limuna i limete u lijepoj zdjeli na vašem
blagovaonskom stolu može biti primamljivo, agrumi će trajati do
četiri puta dulje ako se čuvaju u hladnjaku.
Tortilje
Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni
zrak infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive,
čuvanje u hladnjaku je najbolja opcija, a to im pomaže da traju
do dva puta duže.
Prirodni maslac od kikirikija
Budući da je prirodni maslac od kikirikija uistinu maslac od
kikirikija u svom najčišćem obliku, bez konzervansa i ikakvih
aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija.
Da se ne bi stvorila plijesan, najbolje ga je držati na hladnom.



