#prehrana

Stručnjak otkrio koju hranu treba izbjegavati kako ne biste dobili “šlauf” na trbuhu

Pixabay

Postoji hrana koju pod svaku cijenu treba izbjegavati ako želite ravan trbuh.

Puno je faktora koji mogu utjecati na nakupljanje sala na trbuhu
– nedostatak sna, konzumacija gaziranih pića, jedenje s nogu i
mnogi drugi. Među njima je i određena vrsta hrane koja je jako
popularna.

Prema nutricionistici Tristi Best, glavni krivac za salo na
trbuhu je prerađena hrana, pogotovo grickalice poput čipsa, kruha
i pekarskih proizvoda.

“Hrana i nutijenti koje unosimo postaju dio nas na staničnoj
razini, a krivi nutrijenti mogu uzrokovati vjetrove, nadutost,
debljanje i druge negativne posljedice neuravnotežene prehrane.
Jedan od glavnih razloga nakupljanja sala na trbuhu je prehrana
temeljena na prerađenim namirnicama. Glavni razlog zašto je teško
izgubiti kile koje dobijemo zbog prerađene hrane je to što se ona
većinom sastoji od prerađenih ugljikohidrata i šećera”, kaže
Best.

Naime, jednostavni prerađeni ugljikohidradti služe tijelu kao
brzinski izvor energije, ali tijelo ih lako razlaže i skladišti
kao mast. Osim toga, oni uzrokuju nagli porast razine glukoze u
krvi, a samim time vrlo brzo i nagli pad iste što uzrokuje glad
brzo nakon što ste jeli. To sve može dovesti i do inzulinske
rezistencije, piše Eat this.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest