
Priprema je jako jednostavna, a jabuke daju poseban okus ovom kolaču koji je toliko ukusan da se topi u ustima.
SASTOJCI:
- 4 jaja
- 400 g grčkog jogurta
- korica od pola limuna
- 70 g whey proteina
- 6 kapi arome vanilije
- 70 g mljevenih lješnjaka
- 100 g sitno naribane jabuke
- 10 g psylliuma
- pola žličice cimeta
- 30 g tamne čokolade za preljev
PRIPREMA:
- Zagrijati pećnicu na 170.
- Umutiti snijeg od bjelanjaka.
- U drugoj posudi posebno umutiti žumanjke s grčkim jogurtom i
limunovom koricom. Dodati whey, aromu vanilije i mljevene
lješnjake. Sve umutiti mikserom. - Zatim dodati naribanu jabuku, psyllium i cimet, sve opet
umutiti mikserom. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i sve
lagano špatulom povezati. - Prebaciti smjesu na pleh (30×20) obložen papirom za pečenje i
peći 30 min na 170 stupnjeva. - Kad je kolač gotov, ostaviti da se ohladi (odvojiti od
papira) i poslužiti. Po želji preliti tamnom čokoladom.



