
Ako kelj nije namirnica koja je učestala na vašem meniju, vrijeme je da to promijenite.
Čak i ako vam nije toliko omiljena, možete je spretno zakamuflirati – i to u obliku popečaka.
SASTOJCI:
- 300 g skuhanog kelja
- 1 crveni luk
- 50 g zobenih pahuljica (naruči ovdje)
- 50 g palente (bez kuhanja)
- krušne mrvice
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- sezam
- 20 g sira ribanca
- sol
- papar
- curry

FOTO: Thinkstock
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju. Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscijedite.
- Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite (sol, papar, curry) i dinstajte ga kratko, pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja.
- Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.
- Slažite na pleh obložen prethodno papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta dok popečci ne porumene.



