
Tajna ovih sočnih čokoladnih kolačića je u kratkom pečenju.
Za kremastu sredinu, kolačiće možeš izvaditi iz pećnice dok su
još uvijek pomalo sjajni.
SASTOJCI
- 200 g brašna
- 6 žlica kakaa
- žličica soli
- 150 g šećera (možete koristiti i smeđi šećer)
- 60 g maslaca, otopljenog
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 velika jaja
- ¼ žličice ekstrakta vanilije
- 80 g čokoladnih kapljica ili naribane čokolade
PRIPREMA
- Pomiješajte pjenjačom u posudi brašno, kakao i sol.
- Šećer, maslac i ulje stavite u drugu posudu; istucite
mikserom na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine (oko 5
minuta). Dodajte jaja, jedno po jedno te vaniliju. - Smjesi od maslaca dodajte smjesu brašna, miksajte na maloj
brzini dok se ne sjedine. Dodajte čokoladu i lagano izmiješajte.
Pokrijte plastičnom folijom te smjesu ohladite 30 minuta. - Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na limu za pečenje obložen papirom za pečenje oblikujte kekse
stavljajući ih s razmakom. - Pecite na 180 stupnjeva 8 minuta ili dok se keksi ne stegnu.
Ostavite ih da se ohlade.



