
Dobrih ideja za večeru nikad dosta.
Ova “pita” je lagana, ukusna, jednostavna za pripremu, a odgovara
principima low-carb i keto dijete. Tijekom pripreme jedino
pripazite da tikvice ocijedite od viška tekućine, o tome će
ovisiti uspješnost pripreme.
Dobar tek!
SASTOJCI
- 2 tikvice
- 150 g kremastog posnog sira (bez imalo sirutke)
- 60 g pancete
- 50 g mini rajčica
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje + 1 žumanjak
- Svježi bosiljak
- Himalajska sol, papar
PRIPREMA
- Tikvice naribati na najsitniji ribež te staviti u cjediljku
da se sav višak tekućine ocijedi. Zatim ih u potpunosti ocijediti
čvrsto pritiščući dio po dio između dlanova. Možete si pripomoći
i papirnatim ručnicima. Pećnicu ugrijati na 190°C. - Pancetu izrezati na tanje komadiće, a mini rajčice na manje
kriškice. Staviti sve u zdjelu te dodati dobro ocijeđene tikvice,
posni sir, također u potpunosti ocijeđen od sirutke ako je ima,
razmućena jaja, prašak za pecivo te sol i papar. Također dodati
natrgane listiće bosiljka te sve dobro izmiješati. - Smjesu prebaciti u silikonski kalup za pitu promjera 18-20
cm, pa peći oko 30-40 minuta u ugrijanoj pećnici, dok površina ne
postane lagano zlaćana. - Ohladiti na sobnoj temperaturi potpuno pa rezati na kriške.
Poslužiti po želji s kriškom prepečene slanine, malo grčkog
jogurta, rikulom i cherry rajčicama.



