Ukusno, a zdravo

Domaća pašteta od tunjevine očarat će vas jednostavnom pripremom i neodoljivim okusom

Domaća pašteta od tunjevine očarat će vas jednostavnom pripremom i neodoljivim okusom

Paštetu od tune nesvjesno uvijek kupujemo. No, kad jednom spoznate činjenice da je možete kod kuće sami vrlo jednostavno napraviti i da može biti još ukusnija, teško da ćete više ikada za njom posegnuti u trgovini.

Zbilja, priprema ne može biti jednostavnija, okus je kao onaj
pravi, a to da je home made je još najbolje u cijeloj stvari. Evo
što vam treba i otkuda krećete. 

SASTOJCI

  • 250 g tune iz konzerve
  • 125 g sirnog namaza
  • žličica senfa
  • 1/2 žličice kapara
  • žlica sjeckanog peršina
  • režanj češnjaka
  • žlica limunovog soka
  • himalajska sol
  • papar

PRIPREMA

Tunu izvadite iz konzerve i dobro ocijedite ulje. U posudu
stavite sirni namaz, tunu, kapare i senf te sve skupa dobro
izmiješajte i isjeckajte štapnim mikserom.

Potom, dodajte kapare, protisnuti režanj češnjaka, peršin,
limunov sok, sol i papar i sve ponovno izmiješajte štapnim
mikserom dok ne dobijete homogenu, kompaktnu, mazivu smjesu.

Svoju domaću paštetu od tune poslužite uz kakav tostirani ili
domaći kruh. Ostatak paštete slobodno pohranite u staklenku, u
hladnjaku je možete čuvati do maksimalno tri dana.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest