Paštetu od tune nesvjesno uvijek kupujemo. No, kad jednom spoznate činjenice da je možete kod kuće sami vrlo jednostavno napraviti i da može biti još ukusnija, teško da ćete više ikada za njom posegnuti u trgovini.
Zbilja, priprema ne može biti jednostavnija, okus je kao onaj
pravi, a to da je home made je još najbolje u cijeloj stvari. Evo
što vam treba i otkuda krećete.
SASTOJCI
- 250 g tune iz konzerve
- 125 g sirnog namaza
- žličica senfa
- 1/2 žličice kapara
- žlica sjeckanog peršina
- režanj češnjaka
- žlica limunovog soka
- himalajska sol
- papar
PRIPREMA
Tunu izvadite iz konzerve i dobro ocijedite ulje. U posudu
stavite sirni namaz, tunu, kapare i senf te sve skupa dobro
izmiješajte i isjeckajte štapnim mikserom.
Potom, dodajte kapare, protisnuti režanj češnjaka, peršin,
limunov sok, sol i papar i sve ponovno izmiješajte štapnim
mikserom dok ne dobijete homogenu, kompaktnu, mazivu smjesu.
Svoju domaću paštetu od tune poslužite uz kakav tostirani ili
domaći kruh. Ostatak paštete slobodno pohranite u staklenku, u
hladnjaku je možete čuvati do maksimalno tri dana.



