
Ovog vikenda počastite sebe i ukućane finim i jednostavnim desertom.
Vikend je odlično vrijeme za pojesti nešto slatko i malo
‘zgriješiti’, ali ponekad eksperimentiranje s receptima, kuhanje
krema i slaganje nekoliko redova torte jednostavno ne dolaze u
obzir. Zato ovog vikenda donosimo recept za kolač kakav su radile
naše mame i bake, a uvijek smo tražili kocku više – biskvit s
višnjama.
SASTOJCI
- 3 jaja
- 150 ml ulja
- 400 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 400 g brašna
- 00 g kukuruzne krupice
- Kompot od višanja
- Vrhnje ili šećer u prahu – po želji
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Lim ili kalup za pečenje
obložite masnim papirom.
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, zatim u
drugoj, većoj zdjeli umutite jaja pjenjačom, pa dodajte sve mokre
sastojke. Pomiješajte suhe i mokre sastojke u jednoličnu smjesu i
ulijte ju u prethodno pripremljeni lim ili kalup za pečenje.
Stavite u pećnicu na oko 5 minuta. Izvadite lagano van i po vrhu
posipajte višnje, kako one ne bi pale na dno. Zatim ponovno
stavite u pećnicu i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva
ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju, a čačkalice iz njega izađe
suha.
Jednom gotov, kolač ukrasite kiselim vrhnjem ili šećerom u
prahu!



