
Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
Kruh – zamijenili ste bijeli kruh tamnom
varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog
ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat
vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje
vrijeme.
Reciklirano ulje – prženje hrane u dubokom ulju,
kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti
ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i
liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se
nekoliko puta pržila hrana, nalaze se slobodni radikali koji su
kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali
povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.
Stalno kušanje – normalno je da ćemo kušati
hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas
ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška
kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja.



