recept dana

Ideja za ručak ili večeru: Orecchiette s brokulom

coolinarika

Volite li tjesteninu na sto načina? Ovaj recept je tradicija talijanske pokrajine Puglia

SASTOJCI:

250 g orecchiette (svježa tjestenina)
500 g brokule
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
ribani parmezan
sol

1. Brokulu operite i razdvojite na cvjetiće.

2. Tjesteninu i brokulu skuhajte skupa u posoljenoj vodi.
Ocijedite, dio tekućine u kojoj se kuhalo ostavite sa strane.

3. Na maslinovom ulju kratko propirjajte na fetice narezan
češnjak.

4. Umiješajte skuhanu tjesteninu i brokulu i samo kratko
propirjajte. Po potrebi dodajte malo tekućine u kojoj se kuhalo.

5. Poslužite odmah i dodajte naribani parmezan.

Coolinarika

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest