
Mnogim ljudima je najteže izravnati i učvrstiti trbuh. Kako bi vaš trbuh postao i ostao ravan, trebate paziti na prehranu i svakodnevno vježbati.
Tijelo je veličanstven stroj. Onako kako vi postupate s njim,
tako će vam ono uzvraćati. Ako započnete s pravilnom prehranom i
redovitim vježbanjem, vrlo brzo ćete primijetiti prve rezultate.
Glavna prehrambena pravila
Izbjegavajte hranu koja potiče zadržavanje i nakupljanje masti,
uključujući rafinirani šećer, kofein, alkohol i procesuiranu
hranu. Povremeno si dozvolite nešto iz već navedene skupine hrane
kako biste spriječili žudnju za njom.
Redovito jedite ribu jer pomaže u sagorijevanju masti.
Uvijek doručkujte u razdoblju od sat vremena nakon što se
probudite.
Nemojte jesti nakon 8 sati navečer jer je metabolizam tada
sporiji, a i vaš san će biti manje kvalitetan.
Vježbanje
Vježbajte pametno. Ako želite izgubiti kilograme, vježbajte više
puta po manje ponavljanja. Također ne zaboravite na pravilno
disanje.
Plan prehrane
Držite se ovog plana prehrane najmanje 2 tjedna nakon što
započnete s programom. Najbolje bi bilo da započnete tijekom
neradnog vikenda jer tada imate više vremena da sve pripremite.
Dan 1
Doručak – omlet od 3 bjelanjka, 75g paprike i šake
nasjeckanog špinata.
Međuobrok – 100g piletine i 1/2 crvene paprike.
Ručak – pileća prsa sa žara, miješana salata,
crvena paprika, mahune i 1/4 žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg
krastavca.
Večera – 100g pilećih prsa sa žara i kuhana
brokula.
Dan 2
Doručak – pečena pileća prsa pomiješana s keljom.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/2 zelene paprike.
Ručak – pečeni file oslića i zelena salata s 1/2
žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 75g kuhane brokule.
Večera – 1 odrezak lososa i kopar.
Dan 3
Doručak – 100g dimljenog lososa i špinat.
Međuobrok – 100g pilećih prsa i 1/2 žute paprike.
Ručak – pileća prsa sa žara i miješana zelena
salata s 1/2 žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 avokada.
Večera – janjeći odrezak sa žara ili 2 kotleta,
brokula i špinat kuhani na pari.
Dan 4
Doručak – omlet od 3 bjelanjka i 1 žutanjka,
rajčica i mahuna.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg
krastavca.
Ručak – pečeni file oslića sa salatom od rajčice i
špinata s 1/2 žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g pilećih prsa sa žara i 1/2 zelene
paprike.
Večera – 100g pilećih prsa, 1/2 žličice maslinovog
ulja i zeleno lisnato povrće po izboru.
Dan 5
Doručak – 200g purećih prsa, 1/4 avokada i
krastavca.
Međuobrok – 2 tvrdo kuhana jaja i 1/2 crvene
paprike.
Ručak – 150g oslića sa žara, zelena salata s
rajčicom i 1/2 žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 5 badema.
Večera – 100g pilećih prsa i kuhana brokula.
Dan 6
Doručak – file oslića s pečenim paprikama i
tikvicama.
Međuobrok – 100g pilećih prsa i 1 rajčica.
Ručak – 150g purećih prsa, zelena salata, brokula
na pari i 1/2 žlice maslinovog ulja.
Međuobrok – 100g pilećih prsa i 5 oraha.
Večera – 150 do 200g goveđeg odreska s graškom i
brokulama.
Dan 7
Doručak – omlet od 3 bjelanjka i rajčice i špinat
na pari.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 5 oraha.
Ručak – 150g pilećih prsa, kuhane šparoge i zelena
salata.
Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg
krastavca.
Večera – pačja prsa sa žara, brokula i kupus.



