
Večernjem listu javio se nezadovoljni čitatelj koji je imao neugodno iskustvo u Zadru i to mnogo prije nego što je počela sezona. – Dalmacija je očito postala preskupa za Hrvate – napisao je čitatelj.
Sve bez ikakvog pokrića popraćeno je lošom uslugom i prosječno spremljenom hranom. – Kada je bio rat i kada nije bilo turista, povlačili su nas za rukav, a sada smetamo, a ako se i udostojimo ući u restoran, poseban gušt je oderati nas – žali se čitatelj.

Kaže kako cjenik nije bio izložen, a na upit kakvu ribu imaju, konobar je spomenuo brancina. No, na stol je donio kovača i škarpinu što je ispalo mnogo skuplje. Čitatelj nije pred svojim gostima htio ispasti ‘škrtica’ pa ga nije podsjetio na ‘jeftiniju’ ribu.
– Za predjelo je ponudio “od svega pomalo”, I stavio od svega
pomalo, a svako to “pomalo” naplatio je po punoj cijeni (od
120,00 do 150,00 kn po porciji). Juha 75,00 kn. Halo? – čudi
se čitatelj.



