VIDEO

Jamie Oliver zna kako dobiti najsočnije pile iz pećnice

Jamie Oliver zna kako dobiti najsočnije pile iz pećnice

Pitate li Jamieja Olivera kako dobiti najsočnije pečenje, on će vam bez razmišljenja reći stavite pile u mlijeko. Mliječne masti iz mlijeka omekšat će pticu i podariti vam sočno meso. Evo kako Jamie Oliver priprema pečeno pile u mlijeku, limunu i češnjaku.

Sastojci: 
1 pile od 1.5 kilograma 
565 ml mlijeka
2 limuna
10 češnja češnjaka
½ štapića cimeta 
1 šaka svježe kadulje 
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Priprema: 
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih
stupnjeva. 

2. Pile dobro posolite i popaprite i premažite
maslinovim uljem. 

3. Prepržite kožu sa svih strana u loncu na malo
maslinova ulja ili maslaca dok ne postane
zlatno-žuta. 

4. Izvadite pticu iz lonca te iscijedite ulja na kojem
se piletina pekla. 

5. Vratite pile u lonac zajedno s cimetom, listovima
kadulje, limunovom koricom, neočišćenim češnjevima 
češnjaka i mlijekom. 

6. Stavite u pećnicu na 90 minuta, odnosno dok se piletina
ne ispeče do kraja. 

7. Poslužite uz pire od krumpira i sezonsku
salatu. 

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest