ne propustite

Pripremom “mega rižota” i degustacijom vina završava Tuna, Sushi and Wine festival

Dođite do atrija palače Cedulin, kušajte izvrstan riblji rižoto i popijte čašu jednog od 11 biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesite iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga.

Tijekom zadnjih sedam dana svako se jutro i navečer u natkrivenom
i grijanom atriju palače Cedulin moglo uživati u gastronomskim
delicijama od ribe, koje su spravljali chefovi mnogih restorana
te Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole
Zadar.

Prvoklasnu tunu za ovu su priliku osigurale
tvrtke Jadran tuna i Pelagos Net Farma, dok
je Cromaris dao plavu ribu.

>> Otvaranje eno-gastro kutka u atriju palače Cedulin u Zadru

Uvijek svježe povrće za maštovite kombinacije jela osiguravao
je OPG Matak, a kombinirala su se i
sljubljivala sa začinima i prilozima Matak Tartufa,
Šinjorine Smokve
, zadarskih uljara te čuvenim cvijetom
soli Solane Nin.

Uz vina zadarskih vinara mogao se kušati i čuveni
sir Paške sirane. Za one koji vino ne
preferiraju, bezalkoholna pića i originalni Maraschino nudila
je Maraska. Svi se navedeni proizvodi
ujedno mogu i kupiti na štandovima u istom prostoru.

Čaša vina ili dvije čaše soka, odnosno glavno jelo košta 10 kuna,
a sav prihod od ove degustacije namijenjen je za
humanitarne svrhe Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.
Do danas je na ovaj način prikupljeno više od 17
tisuća kuna.

Prema procjeni, prve porcije bit će
zgotovljene već oko 10:30 sati i prodavat će
se za 10 kuna. 
Iako će prostor eno-gastro kutka
biti otvoren za degustacije i kupnju i u subotu navečer, sutra će
u jutarnjim satima s početkom u 9:30 sati početi kuhanje rižota
od plodova mora u velikom 200-litarskom mega-loncu.

Veliki rižoto posebno za ovu priliku pripremati će chef ribljeg
restorana Fešta na otoku Žutu Zoran Jajac-Bizon, koji je od
prošle subote svaki dan na cooking showu u 11:30 sati
oduševljavao svojom gastronomijom posjetioce atrija Cedulina.

Zoran Jajac-Bizon pionir je moderne gastronomije na ovim
prostorima, aktivan još od osamdesetih godina prošlog stoljeća,
kad je zvanje brusio u čuvenom šibenskom restoranu Bevanda. Potom
je otvorio i uspješno vodio restoran Bizon na otoku Murteru, a
1998. i riblji restoran Kaptol u Zagrebu. Već 1999., nepunu
godinu dana nakon otvorenja, Kaptol je proglašen najboljim
ribljim restoranom u Zagrebu. Vlasnik je brojnih državnih,
regionalnih i međudržavnih priznanja iz gastronomije.

Pozivamo sve Zadrane i goste da tijekom sutrašnjeg lijepog
subotnjeg jutra navrate do atrija palače Cedulin, kušaju izvrstan
riblji rižoto i popiju čašu jednog od jedanaest biranih zadarskih
vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesu iznosu kojeg
će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna,
Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i
djetetu Duga iz Zadra.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest