koristiti nadomjeske

Alergičnima na ribe nedostaju važni hranjivi sastojci

Pixabay

Osobe alergične na ribe ne unose važne hranjive sastojke koji trebaju njihovim organizmima i trebali bi taj manjak nadoknaditi na drugi način, upozoravaju stručnjaci.

Riba je važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa
bi osobe alergične na ribe trebale razgovarati s nutricionistima
kako bi osigurale da te važne sastojke unose na drugi način,
poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.

Bjelančevina koja obično izaziva alergiju je parvalbumin koji je
prisutan kod gotovo svih vrsta riba. Mlijeko i mliječni proizvodi
bogati su jodom, kao i jaja, rakovi i školjkaši koje osobe
alergične na ribe obično mogu jesti. Tijelo proizvodi vitamin D
kad je koža izložena sunčevu svjetlu.

Farmaceutski nadomjesci također su rješenje ako se prehranom ne
unose ti sastojci.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest