
O kvaliteti i specifičnosti paškoga sira piše se i u dalekom Hong Kongu. Michelinov lifestyle vodič objavio je tekst u kojem hvali ovaj hrvatski autohtoni proizvod
Tekst autora Azimina Sainija pod nazivom “Otok Pag: dom
nagrađivanog ovčjeg sira” govori o tome kako je Hrvatska sve
prepoznatljivija i popularnija turistička destinacija, ali malo
tko zna da je domovina jednog od najcjenjenijih i višestruko
nagrađenih ovčjih sireva.
Navodi se kako je vrhunska kvaliteta sira rezultat i geografskih
značajki otoka gdje se proizvodi, a spomenuta je i paška sirana,
te činjenica da se oko stotinu obitelji bavi uzgajanjem ovaca i
prodajom mlijeka toj specijalizirano tvrtki.
Potražnja za sirom raste, ali on se ne može proizvoditi više od
sadašnjeg ritma, naime, radi se o 35 tisuća ovaca čija mužnja
traje samo šest mjeseci u godini.
Paški sir pronašao je svoj put sve do Amerike, a u Hong Kongu
može se nabaviti u specijaliziranoj trgovini Profood-a.
Cijeli tekst možete pročitati ovdje!



