
Za ovo jelo trebate: svježe kobasice, malo povrća, ono pivo koje ljubomorno čuvate, jednu tavu i pola sata vremena. Dobar tek i živjeli!
Sastojci
1 paket svježih gurmanskih kobasica
2 manja ili jedan srednje veliki poriluk
2 srednje velike mrkve
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
sol, krupno mljeveni papar
250 ml lager piva
200 ml temeljca
Priprema:
Kobasice nabockajte vilicom da spriječite pucanje i prskanje i
pecite ih na ugrijanoj tavi da sa svih strana dobiju zlatno smeđu
boju. Zatim ih izvadite i ostavite na toplom.
Dok se kobasice peku očistite poriluk i narežite ga na tanke
kolutove. Ako je veći, prerežite ga uzdužno na pola i režite
polukolutove. Mrkvu narežite na sitnije kockice, a isto napravite
i s paprikom. Češnjak sitno nasjeckajte.
Na masti koju su pustile kobasice, nakon što ste ih odložili sa
strane, kratko, miješajući, popržite povrće sa svih strana pa
ulijte pivu i temeljac.
Smanjite vatru i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji na
pola. Posolite i popaprite po ukusu.
Vratite kobasice u tavu, među povrće, pa pirjajte idućih 5-7
minuta.
Servirajte uz kakav dobar kruh ili hrskavo pečene krumpiriće.



