
Slavonski kulen je suhomesnati specijalitet od biranog svinjskog mesa.
Proces proizvodnje kulena traje najmanje 9 mjeseci i obuhvaća niz specifičnih tehnoloških postupaka vezanih za svinjogojsku proizvodnju i tehnologiju prerade mesa.
Pri izradi domaćeg kulena koriste se samo najkvalitetniji dijelovi svinjskog mesa i prirodni dodaci: sol, češnjak, te ljuta i slatka mljevena paprika.
Gotov proizvod odlikuje se visokom nutritivnom vrijednošću, te
karakterističnim organoleptičkim svojstvima posebice lijepom bojom,
mirisom i okusom zrelog mesa.
Kulen je zaštitni znak Slavonije, ali je svojom kvalitetom osvojio mnoge i van granica slavonske ravnice.
Da kulen ima mnogo obožavatelja i u našem gradu dokaz je i ova nagradna igra na koju je pristiglo mnogo odgovora i to sve točnih. Najviše sreće u izvlaćenju imala je Iva Grgin koja je dobila paket slavonskih delicija poklon novootvotene trgovine Slavonica u sklopu City Gallerie.



