
Gastroteka Crodelice
Boutique tradicionalnih proizvoda koji nudi ono najbolje, istodobno spajajući tradiciju, gastronomsku baštinu, tisućljećima staru kulturu, neodoljive okuse i mirise, sublimirajući ih u jedinstven proizvod koji govori za sebe, za Zadar, za Hrvatsku.
Paški sir je jedan od zaštitnih znakova otoka Paga, dobro poznat i izvan granica Hrvatske. Posebnost Paškog sira, po čemu se on razlikuje od svih ostalih sireva, je njegova tvrdoća i slanost.
Paške ovce se uzgajaju na brdima gdje raste trava koja je zbog čestih bura izložena posolici i puna je eteričnih ulja. Upravo zbog takve hrane Paški sir ima specifičnu i prepoznatljivu aromu.
Paška sirana danas nastavlja proizvodnju stvarajući tako prepoznatljiviji brend koji u svom asortimanu ima sireve: Paški sir, Pramenko, Dalmatinac, Primorac, Trapist i Skutu.
Gastroteka Crodelice i Paška sirana daruju jednog našeg čitatelja Paškim sirom.
Što treba učiniti?
Dovoljno je točno odgovoriti na sljedeće pitanje:
Koliko je litara ovčeg mlijeka potrebno za proizvodnju jednog kilograma Paškog sira?
Vaše odgovore i podatke ostavite u formularu nagradne igre na dnu stranice do ponedjeljka 10. kolovoza u 11 sati i uz malo sreće dobitnik možete postati i vi.
Izvlačenje dobitnika nagradne igre obavit će se u redakciji portala ezadar.hr 10. kolovoza u 12 sati, a sretni dobitnici biti će obavješteni objavom na portalu u rubrici Lifestyle ili emailom.
Puno sreće žele vam:





