
Svakog trećeg četvrtka u studenom, ove godine to je 17. dan, u ponoć i minutu iz Francuske kreće Beaujolais Noveau na svoj put u sve dijelove svijeta pod istim geslom – “Beaujolais Nouveau est arrive!”- Beaujolais Nouveau je stigao!
Restoran Kornat se i ove godine pridružuje svjetskim ljubiteljima kralja Beujolaisa – Georgesa Duboeufa. Zahvaljujući izuzetno pogodnim vremenskim uvjetima, Beaujolais Nouveau 2011. je najbolji beujolais u 47 godina postojanja kuće Georges Duboeuf.

Uz ovo svježe, mlado, crveno vino i ovaj put restoran Kornat vam priprema poseban doživljaj u okusima hrane pripremljene samo za kralja Beaujolaisa!
Tako će se na jelovniku naći: pašteta od guščje jetre, terina od guščje jetre, guščja prsa u umaku od naranče i šipka, guska nadjevena kestenom, terina od patke, rižoto od patke sa rikolom i pinjolima u košaricama od parmezana i sezama, rose pačja prsa na tortici od dijon senfa u pjenici od porto vina… i naravno, najvažnije – Geoges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2011.!
Što čini Beaujolais Nouveau toliko posebnim i popularnim?
Jednostavno rečeno, Beaujolais Nouveau je otprilike najbliže bijelom vinu koliko to može biti crno vino! Zbog načina na koji se spravlja, to je vino koje je lagano za piti, voćnog okusa. To, i da je bolje kad je lagano ohlađen, čini ga drugačijim od crvenih vina koja se pijuckaju, a beaujolais se pije uživajući u veselju. Nema pretenzija da bi bio klasično crno vino ali je uvijek odličan i veseo.
Zato… dobrodošli u Kornat … “Beaujolais Nouveau 2011 est arrive”!



