Opasno za zdravlje

Nećete vjerovati što je najprljavije u svakom uredu

Radne površine u kuhinji u većini su ureda toliko prljave da se zaposlenici mogu i razboljeti.

Nova studija pokazala je da je polovica radnih površina u kuhinji na radnom mjestu zagađena opasno visokim razinama koliformnih bakterija što može dovesti do bolesti probavnog sustava.

Istraživanje je također otkrilo da su ručke hladnjaka ili zamrzivača prepune bakterija, s time da su na trećem mjestu koliformne bakterije. Oko 30 posto mikrovalnih pećnica također je kontaminirano oko ručke i gumba. Ni s ljubiteljima čaja nije bolja situacija jer oko 40 posto aparata za grijanje vode ima toliko prljave ručke da je razina bakterija viša nego na vratima WC-a.

Sveukupno istraživanje tvrtke Initial Washroom Hygiene u Velikoj Britaniji pokazalo je da oko 75 posto kuhinjskih radnih površina ima više bakterija od ženskog toaleta.

Dr. Peter Barratt, tehnički menadžer u Initial Washroom Hygiene objašnjava kako je vrlo važno da svaki zaposlenik održava kuhinju čistom nakon korištenja te upotrebljava sanitarna sredstva i redovno pere ruke.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Arizoni otkrili su da se telefoni, računala, radne ploče, kvake, fotokopirni uređaji, gumbi na dizalu i hladnjaci najbrže kontaminiraju od bolesnog radnika pa je potreban poseban oprez ako je zaposlenik prehlađen.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest