Nova zvijezda na hrvatskoj vinskoj sceni

Robert Naprta u Hotelu & Spa Iadera prestavio svoja vina

Jedinstvena simbioza Alpe – Adria kulinarstva i svijeta vina još su jedna od atrakcija Falkensteiner Hotela & Spa Iadera, a goste očekuju nezaboravna gastronomska i vinska iskustva domaćih vinara. U takvu vinsku čaroliju odlično se uklapaju vina Solum – nedavno predstavljena gostima Iadere – čija je priča uistinu nešto drukčije i posebno.

Naime, nekadašnji novinar, poznati hrvatski književnik i scenarist Robert Naprta prije nekoliko godine postao je vinar vođen ljubavlju prema dobroj kapljici. U nekom zagrebačkom restoranu probao je “nešto na čemu piše Chablis” i odlučio da je to jedino što ubuduće želi i hoće piti. I u konačnici se to i dogodilo – radi vino koje se njemu sviđa.

Njegov chardonnay Solum i Cabernet Sauvignon nastali su iz grožđa s imanja u Međimurju, gdje ima vinograd s 1750 trsova, i od 2009. godine kada je imao prvu berbu dobija isključivo sjajne kritike renomiranih vinoljubaca.

“Vino je već dugo moja ljubav i hobi. Proizvodio sam ga za vlastite potrebe i tek na nagovor prijatelja i nekih vinskih znalaca odlučio sam se buteljirati 650 boca. Tako je sve počelo i preraslo u ozbiljan posao,” rekao je Robert Naprta.

“Oduševljena sam Robertovim vinima. Hrvatska se vinogradarski dijeli u dvije regije: kontinentalnu i primorsku. Svaka od njih odlikuje se svojim posebnostima. Prava je rijetkost na tako malom prostoru susresti toliku raznovrsnost sorata kategorija i tipova vina, a upravo ju to i u svjetskim mjerilima svrstava u iznimno zanimljivo vinogradarsko i vinarsko područje,” rekla je Yvonne Tesch, generalna menadžerica Iadere.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest