
Ups kruščići se unekoliko razlikuju od tradicionalnog kruha - mekši su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče
Internetska legenda kaže da je “ups kruh” svoje ime dobio jer je
nastao – slučajno! No, bez obzira na (ne)istinitost te priče, važno je
da se radi o kruhu s minimalnim udjelom ugljikohidrata (0,8g po komadu)
što je izvrsna opcija za one koji su na prehrani bogatoj mastima, a s
niskim nivoom ugljikohidrata.
nastao – slučajno! No, bez obzira na (ne)istinitost te priče, važno je
da se radi o kruhu s minimalnim udjelom ugljikohidrata (0,8g po komadu)
što je izvrsna opcija za one koji su na prehrani bogatoj mastima, a s
niskim nivoom ugljikohidrata.
Ups kruščići se unekoliko razlikuju od tradicionalnog kruha – mekši
su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no
upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče. Zbog neutralnog okusa,
ups kruščiće posluži uz slatke ili slane namirnice.
su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no
upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče. Zbog neutralnog okusa,
ups kruščiće posluži uz slatke ili slane namirnice.
Sastojci:
– 3 velika jaja
– 100 grama krem sira
– 1 žličica praška za pecivo
– malo soli
Postupak:
Razdvoji jaja, bjelanjke u jednu zdjelu i žumanjke u drugu. Istuci bjelanjke zajedno sa solju dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
Pomiješaj žumanjke i krem sir dok ne postanu glatka smjesa. Dodaj prašak za pecivo.
Pažljivo dodaj bjelanjke u kremu od žumanjaka i sira – pokušaj zadržati što više zraka u bjelanjcima.
Stavi 6 velikih kruščića na protvan na kojem je papir za pečenje.
Peci u sredini pećnice na 150 stupnjeva oko 25 minuta – dok ne postanu
zlatni.
Peci u sredini pećnice na 150 stupnjeva oko 25 minuta – dok ne postanu
zlatni.
Izvor: Fit-team



