
Sada već vjerojatno razmišljate o čipsu od kelja, koji je među
najpoznatijim inačicama zdravih grickalica, no niste u pravu. Ovaj puta
radi se o pravom malom otkriću – čipsu od cikle!
Kada ga jednom napravite i probate, shvatit ćete da uopće nema potrebe
za klasičnim, preslanim i premasnim čipsom i sigurno ćete ga s užitkom
jesti.
Za pripremu ovog zdravog i ukusnog čipsa od cikle treba vam sat vremena.
Postupak uopće nije kompliciran, a čak je i zdraviji od kupovnih
verzija poput kelja ili slatkog krumpira jer nema dodatnih sastojaka
osim zdravih masnoća i soli.
Sastojci:
3 srednje velike svježe cikle
1 i pol žlica maslinova ulja
sol
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Ciklu ogulite i narežite
na tanke šnite. Promiješajte u jednoj zdjeli s maslinovim uljem i
posolite. Šnite rasporedite na papir za pečenje da imaju dovoljno mjesta
i pecite 10 do 15 minuta i preokrenite pa pecite još toliko. Čini li
vam se da nakon toga čips nije dovoljno hrskav, pecite još malo jer
svaka pećnica grije na drugačiji način.
Čips od cikle poslužite nakon što se ohladi, a u hermetički zatvorenoj posudi možete ga čuvati do tri dana.



