
Ima li što bolje od svježeg, mirisnog, još toplog kruha? No
kruh star nekoliko dana je sasvim druga priča. Međutim, postoji rješenje
za trenutke kad ogladnite, a u kući imate samo komad starog kruha.
Možete ga na brzinu ‘oživjeti’ pomoću ovog jednostavnog trika
samo mokri papirnati ručnik (ocijeđen) i mikrovalna pećnica ili obična
pećnica ako se radi o većem komadu kruha.
Papirnati ručnik namočite kako bi bio vlažan i zamotajte kruh u njega.
Tako zamotan kruh stavite na tanjur i ubacite u mikrovalnu pećnicu te ga
zagrijte na 10 sekundi.
Izvadite ga i uživajte u ponovo mekanom i toplom kruhu.
Ako imate cijelu štrucu kruha, poput baguetta ili francuza, koji je
izgubio svježinu, preskočite korištenje papirnatog ručnika. Štrucu samo
lagano poprskajte vodom ispod slavine i stavite je u prethodno
zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva nekih 5-7 minuta.
Izvadite i uživajte u ponovo toplom, hrskavom i mirisnom kruhu.



