
Na 6. Kinookus Food Film Festivalu, koji će se 3. do 6.
rujna održati u Stonu, bit će inaugurirana potpuno nova sekcija pod nazivom Što na platnu, to na pjatu.
Riječ je o jedinstvenom
iskustvu gledanja za tu priliku posebno odabranog filma tijekom kojeg će ograničeni
broj sudionika imati priliku istovremeno kušati delicije i pića koji se pojavljuju
na platnu. Gledatelji koji uspiju na
vrijeme rezervirati mjesta uživat će u sveobuhvatnom osjetilnom iskustvu: vidu
i sluhu, uobičajeno angažiranim tijekom uživanja u sedmoj umjetnosti, pridružit
će se osjetila okusa, mirisa i dodira.
Sekciju Što na platnu, to na pjatu inaugurirat
će jedan od najvećih chefova današnjice, irski
kuhar JP McMahon, a uz pomoć američkog chefa hrvatskog podrijetla, Richarda Gruice. Jp McMahon glavni je
kuhar, vlasnik restorana i pisac.
Kulinarski je direktor skupine restorana
EatGalway koju čine čuveni Aniar, Cava
Bodega i Eat Gastropub. JP McMahon predaje i povijest umjetnosti na UCC-u,
a upravo završava svoj doktorat iz povijesti umjetnosti s naglaskom na
američkoj umjetnosti dvadesetog stoljeća. U njegovim se restoranima redovito
održavaju izložbe, sponzoriraju lokalni umjetnički festivali i događanja te
promiče umjetnost na lokalnoj razini u Galwayu.
Za rezervaciju mjesta i
više informacija o novoj sekciji Što na
platnu, to na pjatu kontaktirajte:
kinopokus.radionice@gmail.com ili 098 826843.



