Nedavno provedena studija

Doručak koji će topiti kilograme

Nedavno provedena studija sa Sveučilištu Tel Aviv otkrila je
kako ljudi čiji doručak sadrži ugljikohidrate i proteine te neki desert
lakše gube kilograme od onih koji dan započinju isključivo obrokom s
niskim udjelom ugljikohidrata te šećera.

Ispitanici koji su nakon
doručka pojeli malenu poslasticu poput čokoladice, keksa, krafne ili
komada torte izjavili su kako su tijekom dana bili manje gladni. Nakon 8
mjeseci trajanja studije, prosječno su gubili 3 puta više kilograma od
onih koji su se pridržavali smanjenog unosa ugljikohidrata i šećera, piše Cosmopolitan.

Naravno,
poslastice nisu jedino što biste trebali jesti. Ujutro biste trebali
pojesti nešto što je bogato proteinima kako bi vas napunilo energijom za
ostatak dana, ali je više nego dobra vijest čuti da nije potrebno
izbjegavati namirnice koje toliko volimo. Kada se sve skupa zbroji i
oduzme, opet se vraćamo na to da je umjerenost i raznolikost u prehrani
najbitnija. Samo pazite da ne pretjerujete s visokokaloričnom i
nezdravom hranom, no osim toga, slobodno si zasladite život!

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest