Minimalistička poslastica

Kap kiše torta za koju vam je potrebna samo – voda?

Desert, ili samo kap kiše? U svakom slučaju pojavila se nova slastica za kojom su, osim Japanaca, poludjeli i Amerikanci.

Riječ je o minimalističkoj poslastici izvornog naziva mizu shingen mochi, a koju nazivaju i Kap kiše torta.

Darren Wong iz New Yorka modificirao je ovu slasticu te je predstavio na otvorenom tržištu hrane Smorgasburg.

Finalni proizvod kombinacija je prirodne izvorske vode i agar agara, odnosno želatine koja je namirnica prikladna za pripremu veganske hrane.

Ova se slastica treba poslužiti ohlađena u kombinaciji sa sirupom od smeđeg šećera te prženom sojom u prahu.

Dakle, tekstura i okus ove slastice doslovno su poput kapi kiše, stoga pogledajte način njene pripreme, pa neka Kap kiše torta kapne i na vaše nepce.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest