Nova znanstvena studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preveniraju i snažno zaustavljaju razvoj stanica raka, posebno raka dojke!
Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete
baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne
koru!
Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od
limuna!
Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun pomaže pri
oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv
bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih
parazita i crva, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv,
te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.
Osim očitih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete
uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom
okusu, posebno kori:
Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate
provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama
ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u
zamrzivač (možete cijeli, a možete i na kriške).
Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte!
Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice,
rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.
Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će vaši
jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati –
zdravljem, piše realfarmacy.com.



