
Zadarski ugostitelji, uključeni u manifestaciju Đir po gradu, za ovo su zimsko razdoblje pripremili zanimljivu ponudu jela, od predjela pa do slastica i sve to po pristupačnim cijenama.
Kao i svake dosad, tako je i ove godine restoran “Dva ribara”
uključen u Đir po gradu i to s ponudom koja zvuči vrlo
primamljivo. U ovom jesensko-zimskom razdoblju imaju u ponudi
dnevne menije po cijeni od 80 kuna s uključenom juhom, glavnim
jelom s prilogom i desertom. U ovom restoranu traje i “Mjesec
bakalara” tijekom kojeg možete probati razna jela spremljena od
ove ribe – juhu od bakalara, bakalar bjanko, rižot od bakalara,
tagliatelle s bakalarom, njoke s bakalarom u umaku od zadarskog
tartufa i brudet od bakalara.
Svakodnevno restoran “Zadar Jadera” nudi domaća jela koja inače
volimo jesti i kod kuće, poput sarme, kupusa, pire krumpira,
zatim gulaša, domaćih pljukanaca, bunceka s kupusom i domaćom
slaninom, dalmatinske pašticade s domaćim njokima, bakalarom
bjanko i brudetom od bakalara. Svu tu raznoliku ponudu možete
dobiti po pristupačnim cijenama od 45 do 60 kuna.
Ukoliko volite i dobar sushi, restoran & sushi bar “Maguro”
također ima prigodnu ponudu. Naime, u ovom se restoranu nude
četiri različita menija po cijeni od 100 kuna, u koja su
uključeni miso juha, glavno jelo i desert.
Konoba “Skoblar” svakodnevno nudi dnevna jela i marende po
pristupačnim cijenama, a obzirom na razdoblje u kojem se
nalazimo, trenutno je aktualna ponuda jela od bakalara. Također,
ne treba zaboraviti niti riblja jela kao, primjerice, trlje s
grila. Zatim jetrice, tripice, kuhano meso itd. Prigodna je i
ponuda slastica pa su tako tražene fritule, ali i dnevni deserti
koji su zapravo svakog dana iznenađenje za goste, bilo da je
riječ o raznim štrudlama ili nešto “modernijim” slasticama poput
semifreda i cheesecakea.
“Dani bakalara” u restoranu “Bruschetta” počeli su 1. prosinca i
traju sve do Badnjaka. Tijekom tog razdoblja u ovom restoranu
možete isprobati bakalar pripremljen na razne načine. Uz već
standardnu ponudu jela koju znaju vjerni gosti, osvježena je i
ponuda slastica. Naime, kako su nam rekli u restoranu, aktualna
je “zimska” ponuda, a to su čokoladne griotte i krostata od
kruške.
Ukoliko vam, nakon dobre spize, nedostaje i nešto slatko, kavana
“Danica” vam u tome može pomoći. Veliki je izbor fritula,
medenjaka, suhih kolača kao i ostalih slastica i torti za ovo
blagdansko razdoblje. No, ukoliko niste od volje za pripremanje
kolača, ili jednostavno ne stignete, dođite u “Danicu” i
odaberite nešto iz svakodnevno svježe ponude 20-ak vrsta raznih
kolača i torti.



