punta skala

U Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro

Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću – tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra.

Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija,
nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili
su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela.

Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u
suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro
Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski
najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar
u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali.

Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural
Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio
i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike
pozdravio na hrvatskom jeziku.

“Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih
odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše
dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu
Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako
lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već
nekoliko godina održava i Sushi & wine festival.”
,
izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Koncept pop-up restorana s egidom “danas tu, sutra tko zna
gdje” iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta
u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo
uz bok svjetskim trendovima.

“Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800
tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena,
zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima  u hotelu, i
to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski.
Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi
pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko
kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste.”
, dodao je
Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest