domaće je najbolje!

Okusi i mirisi Zadarskog kraja: Održana prva edukativna radionica za kuhare

U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude.

>> Edukativna radionica za zadarske kuhare

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga
pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga
prostora.

Kroz ovaj projekt će se omogućiti da se u restoranima Zadarske
županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima
koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja.

Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i
dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.

Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u
suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom
pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.

Na edukaciju su se odazvali kuhari  restorana Harbor,
Restoran Groppo, Hedonist,  Hotel Mediteran, Restoran Roko,
Restoran Foša i  Restoran Pijat.

Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska
poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa
zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke
domaćih lokalnih proizvoda.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest