
U ponedjeljak 19. veljače i utorak 20. veljače u restoranu "4 Kantuna" u Varoši Zadranke i Zadrani imaju jedinstvenu priliku uživati u specijalitetima makedonske kuhinje.
Dvije večeri zaredom, od 19 do 23 sati šef kuhinje skopskog
restorana “Public Room”, gospodin Kristijan Veljanovski i njegov
pomoćnik Luka Arsov kuhaju tradicionalna makedonska jela na
suvremen način. Na jelovniku će se tako naći domaći ajvar,
tarator, slani kolač od palente, gravče na tavče, kadaif i druge
delicije.
Restoran “Public Room” dio je multidimenzionalnog prostora koji
obuhvaća 1.500 m2 u centru Skopja u kojem se održavaju likovne
izložbe, muzički koncerti, promocije knjiga, kulinarske radionice
te predstavljanja najnovijih dizajnerskih dostignuća iz Europe.
Vrlo često u kuhinji restorana gostuju kuhari iz cijelog svijeta.
U objekt svakodnevno navraćaju profesori sa skopskog
Univerziteta, studenti, diplomati i ljubitelji kulture. Jednom
riječju,
“Public Room” je okupljalište progresivnih snaga makedonskog
društva gdje se razmjenjuju misli i ideje s mnogobrojnim
strancima koji žive ili povremeno dolaze u Makedoniju.



