dani masline 2017.

U Gradskoj loži predstavlja se 19. Međunarodna manifestacija Dani masline

Narodni muzej Zadar

U 10 sati u Gradskoj loži predstavlja se manifestacija Dani masline 2017. koja se održava ovog vikenda u Zadru

Danas s početkom u 10 sati u Gradskoj loži Zadar u organizaciji
Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zadarske županije održati će se konferencija za medije u povodu
19. Međunarodne manifestacije Dani masline 2017. 

Ovogodišnji Dani maslina održavati će se u petak i subotu, 28. i
39. travnja 2017. u Zadru i na otoku Ugljanu, a manifestacija je
uključena u program Županijskih dana 2017.

U okviru manifestacije Dani masline održava se i
humanitarna akcija  – Maslinarski marendin čiji prihod je
namijenjen udruzi Liga za borbu protiv raka za nabavu uređaja za
zračanje potrebnog OB za liječenje onkoloških bolesnika.

Program 19. Međunarodnih Dana Masline Zadar

Petak, 28.4.2017.

1100 – 1130

Gradska loža, Narodni trg

Svečano otvaranje

Dodjela plaketa Hrvatske voćarske zajednice

Dodjela godišnjih nagrada i priznanja Dana masline

1130 – 1400

Forum

Maslinarski marendin  

Humanitarna akcija u suradnji s udrugama Liga protiv raka
Zadar, Liga protiv raka Dubrovnik i Liga protiv raka
Korčula  za Opću bolnicu Zadar. Skupljanje novčanih
priloga za kupnju uređaja za zračenje. Vođene degustacije
maslinovih ulja. Sljubljivanje maslinovog ulja, sira i
vina.

Zabavni program uz klapsku pjesmu.

1500 – 1800

Multimedijalna dvorana Sveučilišta, Novi kampus,
dr. Franje Tuđmana

Stručne teme o maslinarstvu i uljarstvu

Okrugli stol – Dinamika ishrane maslina na
kr
šu sa i bez
navodnjavanja

Sudjeluju: Prof. dr. sc.  Mirjana Herak Čustić –
Agronomski fakultet Zagreb, Milica Sekulić, Unichem Agro
d.o.o.

Okrugli stol – Štetočinje masline i njihov
utjecaj na urod i kvalitetu ulja

Sudjeluju: Dr. sc. Mario Bjeliš – HCPHS  Odjel za
zaštitu mediteranskih
kultura                         

Okrugli stol – Gusta sadnja maslina u
agroekološkim uvjetima hrvatskog

mediterana

Sudjeluju: Dr. sc. Frane Strikić – Institut za Jadranske
kulture i melioraciju krša, Dr. sc. Predrag Vujević,
HCPHS Zavod za voćarstvo, OPG Đurica Ivica, Pandora
d.o.o.

Okrugli stol – Stavljanje maslinovog ulja na
jedinstveno tržište EU.

Sudjeluju: Dr. sc. Jelena Đugum, pomoćnica
ministra Uprava kvalitete hrane i fitosanitarne
politike

Moderator: mr. sc. Marijan Tomac

Subota – 29. 4. 2017.

0930 – – 
1700
     
Stručni izlet na otok Ugljan

0930

Polazak broda Barba Ive, Jedriličarski klub Uskok,
Vitrenjak.

1000

Dolazak u Sutomišćicu, – Olive Island Marine,
razgledavanje, aperitiv.

1030

Ugljan – Svečano otvorenje Matičnjaka izvornih sadnica
maslina Zadarske županije – Projekt Zadarske županije,
Općine Preko i Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Sutomišćica, početak natjecanja u kuhanju Žgvaceta

1200

Sutomišćica , posjet OPG-u Otavijević – prikazno
orezivanje i cijepljenje maslina, mr. sc. Marijan Tomac,
Šime Marcelić, mag. ing. agr.

1400

Sutomišćica, ručak u središtu mjesta.

1500

Sutomišćica, proglašenje pobjednika u kuhanju žgvaceta.

1700

Olive Island Marine, polazak brodom Barba Ive za Zadar,
Jedriličarski klub Uskok, Vitrenjak.

1800
          Jedriličarski
klub Uskok, Vitrenjak

                        
Dodjela nagrada i priznanja za kvalitetu maslinovog ulja

                        
Proglašenje Šampiona

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest