
2. radionica “Višnja Maraska kao potencijal za širu paletu proizvoda” organizira Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju, Zadar, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu IPA projekta “Višnja maraska (Prunus cerasus var. Marasca)
kao sastojak funkcionalne hrane”.
Radionica će se održati 17. lipnja 2011. u prostorijama Gradske knjižnice Zadar, Stjepana Radića 11b, s početkom u 10,00 sati.
Radionica je namijenjena prehrambenim tehnolozima, agronomima, predstavnicima prehrambene industrije u regiji te predstavnicima i članovima lokalnih udruga proizvođača i uzgajivača višnje
maraske.
Svi zainteresirani mogu se na radionicu prijaviti on-line (www.ipa-marasca.com ) ili neposredno prije početka radionice u Gradskoj knjižnici Zadar.
U sklopu radionice predstavit će se:
1. “Super voće”,
2. Funkcionalna hrana,
3. Senzorska procjena proizvoda na bazi voća,
4. Razvoj novih prehrambenih proizvoda
5. Okrugli stol “Stanje uzgoja višnje maraske u Zadarskoj regiji”
Radionica će se održati na hrvatskom jeziku, sudjelovanje je besplatno.



