
Najbolji proizvođači pršuta okupit će se 13. i 14. travnja u Dubrovniku na tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj najvećoj hrvatskoj gastro ikoni
Na već tradicionalnim četvrtim Danima hrvatskog pršuta sudjelovat
će 22 člana Klastera “Hrvatskog pršuta”, koji okuplja
proizvođače krčkog, istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta.
Po prvi puta manifestacija je podijeljena u dva dijela.
Dodjele nagrada najboljim pršutima i stručni dio s radionicama i
okruglim stolom o suradnji znanosti i proizvođača, održat će se u
petak 13. travnja u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.
U subotu, 14. travnja, pršutari se sele na Stradun.
Tamo će se na manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera
desetak proizvođača pršuta predstaviti Dubrovčanima i njihovim
gostima.
“Želja nam je da se u sklopu manifestacije
prezentiraju ponajbolji primjeri dobre prakse s područja
Dalmacije, Kvarnera i Istre, a druženjem i stručnim dijelom
tijekom dva dana manifestacije, nastojimo pridonijeti jačanju
brenda hrvatskog pršuta i njegovoj valorizaciji u prehrambenoj i
turističkoj industriji”,istaknuo je Ante Madir, izvršni
direktor Klastera “Hrvatskog pršuta”.
Da je riječ o iznimno kvalitetnom proizvodu potvrđuje i EU
oznaka zaštićenog geografskog porijekla za krčki,
dalmatinski i drniški pršut te izvornog porijekla za istarski.



