uz početak mužnje na pagu

Počela je proizvodnja Paške skute

TZ Kolan - Mandre

Uz početak mužnje na otoku Pagu, počela je proizvodnja Paškog sira i Paške skute.

Uz početak mužnje na otoku Pagu, počela je proizvodnja Paškog
sira i Paške skute.

Proizvodnja ovih proizvoda traje u mjesecima od siječnja do
lipnja i jedino u tom periodu je moguće proizvesti i kupiti Pašku
skutu, čiji je rok trajanja deset dana.

Naravno, što je svježija to je i bolja!

Bogat je izvor kalcija, minerala, zdravih kiselina, a pogodna je
i kao prilog, u slanim, ali i u slatkim jelima.

Prhke konzistencije, pogodna je za mazanje na razne tosteve i
bruchette, ali jednako tako savršeno odgovara brojnim slatkim
kremama i svježem bobičastom, kiselom voću.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest