Dani gastronomije

Započeli 5. Dani gastronomije u Zadru

Prvi dan protekao je u znaku boba - pomalo zanemarene namirnice, ali izuzetno zdrave i bogate korisnim tvarima

U organizaciji Udruge kuhara Zadarske županije, Obrtničke komore Zadarske županije, HGK – Županijske komore Zadar, TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije, te Zadarske županije i Grada Zadra, jutros su u Arsenalu započeli 5. Dani gastronomije u Zadru

Prvi dan protekao je u znaku boba – pomalo zanemarene namirnice, ali izuzetno zdrave i bogate korisnim tvarima. Nakon službenog otvorenja, uslijedilo je predavanje poznatog zadarskog agronoma Marijana Tomca o vrijednosti boba u prehrani, te degustacija raznih ribljih i mesnih specijaliteta koje sadrže i bob.

Sutradan, u četvrtak, 19. ožujka je Dan srdele. Između 10 i 12:30 radionicu na temu srdele vodit će prof. kuharstva Petar Pera uz asistenciju učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Predavanje o srdeli držat će agronom Petar Pedišić, a slijedi promocija vina Metro.

U petak, 20 ožujka u 20 sati održat će se natjecanje u kuhanju, gdje će se u kulinarskom umijeću uz pomoć učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole okušati osobe iz javnog života.

Nakon toga, uslijedit će degustacija i promocija proizvoda Pršutane Posedarje.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest